Down Sendromu

Dünyanın her yerinde ve tüm insan ırklarında Down Sendromu mevcuttur ve zamanla ortaya çıkan bir durum değildir. Down Sendromlu insanların, insanoğlunun oluşumundan beri var olduğu düşünülmektedir.

Down Sendromlu Çocukların Gelişimi

Fazla kromozom Çocuğun gelişimini negatif olarak etkilemektedir. Bu durum her zaman da  önemli olacaktır. Çünkü kromozom değişimini geri almak mümkün değildir. Fakat unutulmamalıdır ki bir çocuğun gelişimi sadece genetik faktörlere bağlı değildir. Çevre ve öğrenme faktörleri de çocuğun gelişiminde çok önemli ve etkilidir. Down Sendromlu çocukların ihtiyaçları diğer çocukların ihtiyaçlarından farklı değildir. Onlarda anne, baba ve kardeşleriyle olmaktan mutluluk duyarlar. Çevrelerini keşfetmek, oynamak, gülmek, isterler. Down Sendromlu bir çocuğun mümkün olduğu kadar sosyal bir ortamda büyümesi, gelişimi içİn son derece yararlıdır. Çocuklar 1 yaşına kadar bazı önemli gelişmeler gösterirler. Down Sendromlu çocuklar diğer çocuklardan daha geç öğrenir ve normal gelişme prosedürünü daha geç tamamlar. Down sendromlu çocuklar aile için yardımın yanı sıra gelişme ve rehabilitasyon merkezlerinin  yardımı da çok önemlidir.

Down Sendromu

Down Sendromlu çocukların birçok olağanüstü işin üstesinden gelebiliyorlar. Fakat bu çocukların öğrenimleri ve gelişimleri normal çocuklar ile asla kıyaslanmamalıdır. Beraber oynanan oyunlar tüm çocukların gelişmesi için önemlidir. Oyunların özellikle engelli çocuklar için daha büyük bir önemi vardır. Çocuk oyunları tekerlemeler ve şakalar anne ve çocuğa keyif verir. Çevre ile kurulan ilişkiler ise konuşma ve sosyal gelişmeyi destekleyerek, çocuğa kendisine uygun olana katılma imkanı sağlar.İlk yıllarda çocuğun gelişimi için bir destekleme programı oldukça önemlidir. Erken destekleme sayesinde çocuğunuz birçok şeyi daha erken öğrenebilir ve böylelikle kendisini de geliştirebilir. Çocuğa uygulanan fizyoterapi özel bazı zorlukları azaltabilir ve hareket gelişimini de hızlandırabilir. Çocuğun gelişmesi için yapılan yardım, öğrenme ve gelişme programları, tüm zihinsel ve gelişim zorluğu çeken engelli çocuklar için aynıdır.

Güvenli Çevre
Kişiselleştirilmiş Eğitim
Deneyimli Eğitmenler
Mutlu Çocuklar