Mesleki rehabilitasyon, fiziksel ve zihinsel yetersizliği sonucu emniyetli ve uygun bir işe ihtiyacı olan engelli bir kişinin işe yerleştirilmesi, korunması için meslek servislerinin kurulması kapsamında mesleki danışmanlık, meslek eğitimi ve en uygun iş alanının seçilmesini kapsar. Mesleki rehabilitasyon uygulamaları içerisinde, kişinin önceki yaşantısı, eğitim, iş deneyimleri, meslek tercihleri, tıbbi yönü, psikolojik, sosyal ve mesleki yönden değerlendirildikten sonra kişinin yapabileceği en uygun iş ya da mesleği seçmesine yardımcı olunmaktadır.
Okul sonrası program içerisinde çocuklarımızın bağımsız yaşam becerilerini arttırıp iş uğraş becerilerine yönlendirerek, onların kendi kendine yetebilmelerini sağlıyoruz. 15 yaş ve üzeri olan bireyler için uyguladığımız iş uğraşı terapisini tam ve yarı zamanlı gruplarda veriyoruz. Ayrıca grup eğitim seanslarında ise çocuklarımızın yaş ve gelişim özelliklerinin birbirlerine uygun olmasına dikkat edilerek dil, iletişim ve sosyal becerilerini destekliyoruz.
İş ve mesleki eğitimin amacı ise, özel eğitime gereksinim duyan bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, yaratıcılığını desteklemek, el becerilerini desteklemek, üretim yaparak özgüven ve başarı duygusunu pekişmesini sağlamak, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamaktır. İşe eğitimine başlayacak çocuklarımızın ilk önce fiziksel fonksiyon, yetenek ve becerileri değerlendirilir. Kurumumuzda bu alanda eğitim gören öğrencilerimize atölyemizde gerekli teorik bilgiler verilir ve uygulamalı iş eğitimi yoluyla temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Kişisel ihtiyaçlara uygun olarak işe yönelik beceri geliştirici eğitim yapılır.